2015-07-15 15:07:10• hírek • Kocsis Zoltán

Kevesebb a gyerek, több a fogyatékkal élő

Egyre kevesebb a gyerek és egyre több a fogyatékkal élő Szatmár megyében - ezt az ijesztő következtetést lehet levonni, legalábbis a megyei szociális és kifizetés ügynökség jelentéséből.

Tivadar Ildikó Emese osztályvezető a prefektusi kollégium keretein belül ismertette az általa képviselt intézmény idei kifizetési statisztikáit. Ezek szerint az idei esztendő első hat hónapjában 66.622 gyerek után 23,3 millió lej gyerekpénzt fizettek ki. Mindkét szám alacsonyabb a tavalyi első hat hónap adataihoz képest, amikor 68.235 gyerek összesen 23,9 millió lejt kapott. Azaz egy év alatt 1573-mal csökkent a gyerekek száma. Ez a csökkenés az alacsony születési arányoknak tudható be, mondta a szakember, valamint annak, hogy a családok továbbra is nagy számban hagyják el az országot a jobb megélhetés reményében.

Nőtt viszont tavalyhoz képest a fogyatékkal élők száma és értelemszerűen a megsegítésükre kifizetett összeg is. Amíg tavaly 9107 személy után 10 millió lejt fizettek, addig idén 10.288 fő után 10,8 millió lejt utalt át az intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: